Aslına bakarsanız 2. albümleri çıktıktan sonra detaylı bir yazı yazmayı hedefliyordum ama baktım ki yeni album için 3-4 ay daha beklemek gerekecek ben de "e hadi yazalım" modunda oturdum bilgisayarın başına.
Bu albümü m-audio firewire 410 ses kartı ve Sony mdr-v700 ile dinledim ve gerçekten de keyif aldım. Öncellikle dengeleri iyi ayarlamasından dolayı tonmayster'e bir tebrik göndermeliyim.
Grubumuzun adı Pinhani, oturup da grup elemanlarını sizlere anlatmayacağım zira album için konuşulacak çok argüman var.
Öncelikle temiz ve pırıl pırıl bir albüm yaptıklarından dolayı çok mutluyum. Bana kalsa bu albümün üstüne en az 36 ay albüm yapmamak gerekir. Zira hazmede hazmede dinleyip iyice müptela olunması gerekir.
90'lı yılların sonuna denk gelen rock gruplarının çoğalması bir ara her elinizi attığınız yerde 1 tane gruba çarpası bir şekile girmişti. Neyse ki seçmeyi çok iyi bilen elegan müzik dinleyicileri gereksizleri elediler de elimizde nispeten kalitelileri kaldı. Keşke pop için de bu yapılabilinse.
Bir çok yazı okudum Pinhani hakkında, hep birilerine benzetmeye kalkmışlar : Mor ve Ötesi, Duman ve hatta ilerletip Teoman' a bile benzetmişler. Herhalde bu yazıları yazan çocuklar ! 80'li seneleri atlamışlar ki esas kimlerin havası olduğunu yazamamışlar.
Ben bu grupta müthiş bir Bülent Ortaçgil ve Bulutsuzluk Özlemi sentezi görüyorum. Acaba Cem Aksel ve Akın Eldes'in bunda bir payı olmuşmudur ?
Neyse biz Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim : Son dönemlerde dinlediğim en iyi albümü takdim ederim; İnandığın Masallar.
10 şarkılık albümü dinlediğinizde "eee niye bitti ki ?" ya da " bu kadarcık mı ?" sorusunu sorma ihtimaliniz çok yüksek. Hani genelde albümler 2 -3 şarkı hit yapıp gerisini idare eder ya! Bu albümde bunu bulamıyorsunuz. Her şarkısını aynı zevkle dinlerken her şarkıda aynı tempoyu ya da temayı bulmuyorsunuz. Bu da iyi bir çalışmayı bize anlatıyor.
Tabii ki ön plana çıkan şarkılar var ama bence sakın diğerlerini dinlememezlik etmeyin.
'Ben nasıl büyük adam olacam' şarkısı benim 1 numaralı favorim.
Sebeplerine gelince :
1- Sinan genel vokal tavrından daha üstün bir performans göstermiş. (Temple of the King dinleyip üstüne bu şarkıyı dinleyince İskender üstüne Künefe gibi oluyor)
2- Tempo ne kadar tekdüze gibi dursa da gitar oyunları çok yerinde
İki numaram ise "Dön bak dünyaya" Sebeplerini sıralamaya başlarsam her şarkı için değişik sebepler bulacağım… Bu yüzden eğer ismini ilk defa duyduysanız ( PİNHANİ ) hemen ama hemen ve hiç düşünmeden satın alın. Eğer zaten satın alıysanız benim için hemen koyup dinleyin albümü.
Bu albümün başucu ömrü : 18 Ay
demiş kendileri.)