Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Blue Jean ''Aralık 2006'' sayısında Zeynep Eylül Üçer röportajı  (Okunma Sayısı 447 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MoR
Fidan

nokta

« : Aralık 28, 2006, 06:25:22 ÖS »

Blue Jean Aralık 2006 sayısında Zeynep Eylül Üçer röportajı...
konu: müzik dünyasındaki kadın kahramanlar...

''Kız erkek farketmez, güçsüz ve antrenmansız bir bünyenin uzun turneleri kaldırabileceğini düşünmüyorum''

*Müziğe ve enstüraman çalmaya nasıl başladın?

Müziğe başlamam ilk okul yıllarıma dayanıyor.İstanbul TRT Çocuk Korosunda uzun yıllar şarkı söyledim. Annem müzik öğretmeni annemden solfej ve armoni dersleri aldım. Bir çok müzik aleti çalmayı denedim ama hiç biri bas gitar kadar zevkli değildi. Sinan' ın hediye ettiği bas gitarla bas gitar dersleri almaya başladım.

*Janis Joplin' den, Pink' e, Tina Turner' dan, Özlem Tekin' e kadar genelde rock müzikte ön plana çıkan kadınların daha erkeksi lduğuna dair bir önyargı vardır.Sen de böylemisin? Ve bir kadının müzik dünyasında varlığını sürdürmesi için biraz sert olmasımı gerekiyor?

Rock efor gerektiren bir müzik türü, zamanzaman sportif bir yanıda oluyor. Zaten spor yapan kızlar da daha sert gözüküyor. Amfi kaldırıp indirmek sahnede enstürümanı saatlerce taşımak ve çalmak güç gerektiren şeyler. Eski bir profosyenel sporcu olarak olan biten bana normal geliyor ama güçsüz ve antremansız bir bünyenin, kız erkek fark etmez, uzun turneleri ve konserleri kaldırabileceğini düşümüyorum. Bahsettiğiniz ismlerde doğal seleksiyonla zaten ayakta kalabilenler.

*Kariyerin boyunca bir kadın olarak başına ilginç bir olay geldi mi?

Evet, bir kadın olarak kayıt stüdyosunda yemek yapma işi üzerime yıkıldı :)n Neyse ki altından kalkabileceğim bir şey.

*Etkilendiğin, örnek aldığın kadın müzisyenler kimler?

Örnek aldığım müzisyenler genelde erkek ama annemi model aldığım söylenebilir.

*Kendi enstüramanınızda ''ders kitabı'' gördüğünüz albümler veya müzisyenler kimler?

Gürol Ağırbaş' ın bas şarkıları albümleri ve Victor Woten.

*Pinhani iki kişiden oluşan bir grup. Sinan Kaynakçı ile olan iş birliğiniz iş paylaşımınız nasıl, biraz anlatabilir misin?

Pinhani' yi ikimiz kurduk ama artık iki kişi değiliz.Her konserde bize eşlik eden davulcu arkadaşımız Hami Ünlü ve şu anda vatani görevini yapan gitarist arkadaşımız Selim Aydın da grubun birer üyesi. Ayrıca çoğu konserimizde bize eşlik eden Akın Eldes' in grupta fazlasıyla söz hakkı var. Sinan' la kademe anlayışı içerisinde çalışıyoruz, birbirimizin açıklarını kapatmak ve işlerini yapmaktan kaçmıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor, kimin daha fazla iş yaptığına bakılmıyor. Zaten grubu ayakta tutacak olan da bu anlayış.

*Müzisyen olmak isteyen genç kızlara önerilerin var mı?

Avantajlarının üzerine yatmamalı, dezavantajlarını da gözleirnde büyütmemeliler.

röportaj: Doğu Yücel & İpek Atcan

deeppurple

mor' düş ~ sel  ♫
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: