Pinhani Forum
Pinhâni Hakkında
»
Yazılı ve Görsel Basın
»
Basında Pinhâni
»
''Pinhani'' Hürriyet Röportajı
Üye Adi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Sifre:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Hizli Arama
Ayrintili Arama
[Kapat]
Takvim
Giriş Yap
1
]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: ''Pinhani'' Hürriyet Röportajı (Okunma Sayısı 1233 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MoR
Fidan
nokta
''Pinhani'' Hürriyet Röportajı
«
:
Ocak 05, 2007, 03:56:35 ÖS »
hürriyet röportajı...
ŞARKILARI KULAKTAN KULAĞA YAYILAN PİNHANİ VE İLK ALBÜMLERİ İNANDIĞIN MASALLAR...
Gizli kalmamızın sebebi biz değiliz, mevcut ortam kuru kalabalık...
Pinhani, iki kuzeninin bir araya gelmesiyle kurulmuş yeni bir rock grubu. Yaptıkları müziğe Bülent Ortaçgil ve Ezginin Günlüğü’ne özgü o sakinlik hakim. Zaten grubun ses, söz ve müzikleri yapan Sinan Kaynakçı da, grubun bass gitaristi Zeynep Eylül Üçer de, yaptıkları müzik gibi sakinler. Egoları ve sinirleri alınmış gibiler. İlk albümleri “İnandığın Masallar” nisan başında yayınlandı. Albüm arkadaş ortamlarında kulaktan kulağa, sessiz ve derinden yayılıp da “İstanbul’da” ve “Ben Nasıl Büyük Adam Olucam” isimli şarkıları herkesin dilinde pelesenk olunca, röportaj kaçınılmaz oldu. Albüm, Picatura etiketiyle raflarda. Grupla tanışmak için başka bir yol da internet siteleri
www.pinhani.com
*Nasıl oldu da beraber müzik yapmaya karar verdiniz?
Zeynep Eylül Üçer: Sinan’la doğumumdan beri birlikteyiz. Çünkü kuzeniz. Birlikte müzik yapmamızda benim müziğe başlamamla başladı. Şu an için onun besteleri üzerinde çalışıyoruz; ama ben de kendimce bir şeyler yapıyorum. Olgunlaştığında onları da kullanmak istiyoruz.
*Sinan Bey, sizin müzikle ilginiz nasıl başladı? Kuzeninizi nasıl ortak etmeye karar verdiniz yaptığınız müziğe?
Sinan Kayakçı: Müzik yapmak ve enstrüman çalmak benim çok uzun zamandır hobimdi zaten. Şimdi bu projeyle hayatımın merkezi haline geldi. Müzik, Zeynep’in ailesinde de, benim ailemde de herkesin hobisi. Bir gün konuşurken “ Neden beraber bir şey yapmıyoruz ” dedik. Üç yıldır beraber çalışıyoruz.
*Albümünüz ve şarkılarınız çok sessiz ve derinden yayıldı. Neden böyle oldu sizce? Şarkılar mı buna sebep oldu, siz mi böyle sakin insanlarsınız yoksa bu tamamen planlanan bir şey mi?
Zeynep E. Ü.: Planlanan bir şey değil ama öngördüğümüz bir durumdu. Albümü çıkarmadan önce fazla tanıtım imkanımızın olmadığını ve müziğimizin başlangıçta sadece kulaktan kulağa yayılacağını biliyorduk. Sakin ve mütevazı olmak konusuna gelince öyle değiliz ama olmalıyız. Özellikle de sakin olmak her zaman kolay olmuyor.
*Pinhani, Ezginin Günlüğü’nü ve Bülent Ortaçgil’i hatırlatıyor. Şarkılarınızda, tavrınızda onlardan izler var mı? Sever misiniz, dinler misiniz onları?
Zeynep E.Ü.: Aslında kendi müziğini yapan tüm müzisyenleri takip ediyoruz. Etkilendiğimiz başka müzisyenler de var; ama siz neye benzetiyorsanız o doğrudur. Biz ne desek yanlış olur... Çünkü insanın kendi yaptığı şeye dışarıdan, yukarıdan bir yerden bakması o kadar kolay değil.
*Albümün hazırlanış aşamasına dair neler söylersiniz? Nasıl ortaya çıktı parçalar?
Sinan K.: Şarkılar uzun bir dönemin ürünü. Önce bu uzun dönemde yapılan 50 şarkı için ev kayıtları yaptık. Bu kayıtları çevremizdekilere ve Akın Eldes’e dinlettik. 10 şarkı seçtik ve onlara konsantre olduk. İçinde aşk şarkıları da var, olmayanlarda var. Ama hepsinin özel bir hikayesi var.
*
Akın Eldes ve Cem Aksel albümde çok hoş işler çıkartmış. Nasıl tanıştınız onlarla?
Sinan K.: Akın Eldes ve Bulutsuzluk Özlemi’nin en eski dinleyicilerindeniz. 10 yıldır gittiğimiz konserlerinde konuşma fırsatı bulduk. Akın Eldes’in çaldığı bir Bülent Ortaçgil konserinde ona şarkılarımızdan bahsettik ve ilk fırsatta dinlettik. Bizle çalışabileceğini söyledi ama bir şartı varı, o da Cem Aksel’in de projede olmasıydı. Hemen kabul ettik tabii!
*Yalnızlığı, hele İstanbul’da yalnız olmayı hissetmemek mümkün değil albümde. “İstanbul’da kimim var, kimin için bu toz duman” diye özetlediğiniz histen bahsediyorum. Bu yalnızlığa rağmen sizi, İstanbul’da tutan şeyler neler?
Zeynep E.Ü.: Alışkanlıklar tutuyor bizi burada. Ayrılmak istiyoruz ama, dönüp dolaşıp kendimizi burada buluyoruz...
Sinan K.: hiçbir zaman tam olarak terk edip gidemeyeceğimiz bir şehir İstanbul. Ama terk etmemiz için şartlar her geçen gün daha uygun hale geliyor!
*Pinhani için Sinan ne demek, Zeynep ne demek? Pinhani’nin ne kadarı Sinan, ne kadarı Zeynep?
Zeynep E.Ü.: Pinhani’nin içine kapanık olan bu tarzını, Sinan’ın yalnızlığı belirledi aslında. Çünkü Sinan genelde şarkılarını yalnız yaptı. Sinan olmazsa benim çalıştığım bestelere kalırız ki, bu da bir sonraki albümün epey geç çıkması anlamına gelir. Sinan olmazsa, solistimiz de olmayacağından büyük ölçüde enstrümantal müziğe kayarız, ki bu da olmaz!
Sinan K.: Zeynep olmazsa bas gitaristsiz kalırız, bas gitarist çok kıymetlidir, az bulunur. Zeynep’in yaptığı vokaller de çok önemli. O olmazsa çok daha yavan bir müzik olur ortaya çıkan.
*Pinhan gizli demek. Pinhani de “gizliler” Bu isim ortalarda seyretmeme, iddiasız durma haline bir gönderme mi?
Zeynep E.Ü.: İsim bize dedemizden miras kaldı. Kendisi çok tanınmayan bir şair. Onun mahlasını şimdi biz kullanıyoruz. Anlamı bize uydu, ama bir tavrımız yok.
Sinan K.: Hem bizi bu kadar gizleyen, kendimiz değiliz ki. Mevcut ortam, kuru kalabalık...
*Bu kuru kalabalıkta, bu kadar kıyıda köşede kaldığınız için sıkıntı çekiyor musunuz
?
Sinan K.: Evet, fazla tanınmadığımız için bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama eminim gelecek için böylesi daha faydalı. Kimseyi rahatsız etmeden işimizi yapıyoruz. Asıl büyük sorunumuz, şarkılarımızın bizden izin alınmadan ticari projelerde fon müziği yapılması. Üstelik gelişigüzel kesilip biçilerek. Bu canımızı sıkıyor.
(alıntıdır)
«
Son Düzenleme: Ocak 05, 2007, 04:01:26 ÖS Gönderen: MoR
»
deeppurple
mor' düş ~ sel ♫
geniusyasin
Yaşlı Ağaç
özlem...
Ynt: ''Pinhani'' Hürriyet Röportajı
«
Yanıtla #1 :
Haziran 11, 2007, 11:31:40 ÖS »
çok hoş bir röportaj olmuş bilmediğim şeyleri öğrendim....
www.meyanfan.org
www.herkesdinlesin.com/meyan
4190
Tohum
KoRaY_SeBo1sT
«
Yanıtla #2 :
Haziran 24, 2007, 12:18:21 ÖÖ »
Bencede öyle, bilinmeyen çok şey var iyi olmuş bu röportaj.
korayilter@msn.com
-
http://www.netlog.com/KoRaY_SeBo1sT
tari
Filiz
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 19, 2007, 03:23:23 ÖS »
evet bende birşeyler öğrendim
pelinn
Yetişkin Ağaç
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 27, 2007, 12:47:05 ÖÖ »
çok iyi olmuş bunun buraya eklenmesi
elmariachi
Moderator
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 27, 2007, 05:57:55 ÖS »
çok özel ve hoş sorular olmuş...cevaplar da ayrı bir değerli tabi ki
anıL.
Tohum
Aslı Envere AŞIK! (:
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 28, 2007, 03:19:08 ÖÖ »
çok güzel bir röportaj.Ayrıca sorularda gayet hoş olmuş.
Her sözümüz dudaklarda gülüş oldu;dönme ihtimali yok artık,o gülüşler düş oldu...
glçn
Tohum
gökyüzünde ne çok yıldız var...
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 29, 2007, 10:10:48 ÖS »
çok güzel bir röportaj olmuş. Pinhani adının ne demek olduğunu merak ediyordum ençok. ee bu sayede öğrenmiş olduk(M).
madam araf
Yetişkin Ağaç
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 30, 2007, 11:42:48 ÖÖ »
ben herşeyden önce bu röportajı yapan arkadaşa teşekkür ederim,bilindik manasız soruların aksine çok hoş,çok anlamlı sorular sormuş.
"pinhani için sinan ne demek,zeynep ne demek?............" cevabını da ne kadar güzel vermişler,bunu duyduktan sonra diyorum ki,hayır bu sitedeki kimse yanılmıyor onları sevmekle ve dinlemekle...
bizede bu güzel insanlara bu kuru kalabalığın içinde başarılarının "gizli" kalmamasını dilemek düşer herhalde...
"...sen de dünya kadarsın.kalabalık,herkes kadar çirkin,onun kadar umutsuz..."
komikaze
Moderator
Geri Dönüş
«
Yanıtla #9 :
Eylül 01, 2007, 02:28:27 ÖS »
süper bi röportaj daha önce de okumuştum şimdi yine okuyunca bi kere daha sevdim pinhaniyi =)
Geri Dönüş
fatma
Filiz
««кєşкє "кєşкєℓєяιη" вιя ѕσηυ σℓѕαу∂ı...»»
«
Yanıtla #10 :
Eylül 07, 2007, 08:07:42 ÖS »
sorular gerçekten çok güzel seçilmiş ve cevaplarla bütünleştiğinde farklı bir röportaj ortaya çıkmış...
buz
Tohum
«
Yanıtla #11 :
Eylül 19, 2007, 01:53:51 ÖS »
evet çok mütavazi cevaplar vermişler.teşekkürler
oysa
deelara
Tohum
«
Yanıtla #12 :
Haziran 21, 2008, 02:43:21 ÖÖ »
çok güzel bir söyleşi olmuş gerçekten =)
Sayfa: [
1
]
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Pinhâni Hakkında
=> Haberler
===> Silinen Haberler
=> Konserler
===> Geçmiş Konserler
=> Videolar
=> Yazılı ve Görsel Basın
===> Tv & Radyo Programları
===> Basında Pinhâni
=> Pinhâni Sokak Ekibi
Albüm
=> İnandığın Masallar
=> Zaman Beklemez
Grup Üyeleri Hakkında
=> Sinan Kaynakçı - (Vokal ve Ritm Gitaristi)
=> Zeynep Eylül Üçer - (Bass Gitarist ve Geri Vokal)
=> Hami Ünlü - (Davul)
=> Beraber çaldıkları müzisyenler
===> Akın Eldes - (Düzenlemeler ve Gitarlar)
===> Cem Aksel - (Davul)
===> Ceyhun Kaya (Üflemeli çalgılar)
===> Selim Aydın - (Gitar)
Müzik
=> Yerli Rock Müzik
=> Yabancı Rock Müzik
=> Amatör Gruplar
=> Diğer Müzik Türleri
Site